Magnetno – resonančna magnetoterapija

Gumb na stran fizioterapija barbara purkart ljubljana

Magnetnoresonančna magnetoterapija pospeši celjenje kosti

Magnetnoresonančna magnetoterapija terapija je vrsta elektroterapije. Aparat ustvarja pulzirajoče magnetno polje, ki resonira s celicami in:

  • pospešuje celjenje zlomljenih kosti in
  • omogoča lepše celjenje zlomov z manjšim kalusom.
Udobno ležanje na hrbtu na veliki magnetni blazini pripravljena za magnetno-resonančna magnetoterapija
Magnetno – resonančna terapija izboljša kvaliteto nove kostnine tudi po zlomu kolka, ki je pogosta posledica padca starejših oseb

Za učinek izboljšanja kvalitete nove kostnine je potrebna več-tedenska, redna, vsakodnevna magnetnoresonančna magnetoterapija.

Zadovoljstvo na obrazu pacienta medtem ko je zapestje na mali magnetni blazini med magnetno-resonančno magnetoterapijo
Magneto-terapija pospešuje celjenje po zlomu zapestja

Uporaba aparata je enostavna. Naučimo vas rokovanja in vam z izposojo male ali velike magnetne blazine omogočimo izvajanje terapije na vašem domu.

Statični magneti

Statični magneti so popularna alternativna metoda zdravljenja vrsto let. Proizvajalci in prodajalci jih priporočajo za zdravljenje različnih patoloških stanj od sistematskih bolezni, lajšanja bolečin do težav s sklepi. Magnete ovijajo v trakove, nakit, vložke za čevlje, vzmetnice in nadvložke za spanje. Proizvajalci poudarjajo, nošnjo zdravilnih magnetov blizu telesa, drugače pa ni standardiziranih skupnih priporočil nošnje.

Raziskave so pokazale, da statični magneti nimajo nobenih terapevtskih učinkov. Zato nošnja statičnih magnetov nima terapevtskih učinkov lajšanja bolečine, povečevanja prekrvavitve, pospeševanja celjenja tkiv, zdravljenja depresije in psihičnih motenj ipd.

Pulzna elektro magnetna terapija

Za razliko od statičnih magnetov, ki nimajo učinkov, se je izkazalo, da magnetnoresonančna magnetoterapija s pulznim magnetnim poljem lahko pospeši celjenje zlomljenih kosti.

Stabilni zlomi, pri katerih ni prišlo do premika oz. razmika kosti se kvalitetnejše celijo, če je zlomljeno mesto izpostavljeno nizkointenzivnemu pulzirajočemu magnetnemu polju.

Pri nestabilnih zlomih pogosto pride do spremembe položaja kosti in zato tmagnetoterapija ne more pospešiti celjenja, saj je vmes med kostmi prevelik razmik oz. prostor. Telo ima namreč žal omejene kapacitete celjenja.

Vsekakor se pa pred nakupom statičnih magnetov posvetujte s svojim zdravnikom v primeru, da imate srčni vpodbujevalnik, inzulinsko črpalko oz. drugo medicinsko napravo.


Pokličite nas in se naročite:

041 35 33 66

Na vaša vprašanja odgovarjamo na MedOverNet forumu Fizioterapija in masaža.