Terapevtska masaža in fizioterapevtske tehnike

Gumb na stran fizioterapija barbara purkart ljubljana

Terapevtska masaža

Terapevtska masaža zajema različne vrste masaž. Masaže se med seboj razlikujejo predvsem glede na namen, ki ga želimo z masažo doseči.

Npr. Trigger point masaža je namenjena sproščanju in normaliziranju delovanja mišic; športna masaža je namenjena pripravi športnika na trening oz. tekmo ali pa hitrejši regeneraciji mišic po športni oz. gibalni aktivnosti; refleksoterapija je namenjena vsem tistim, ki ne marajo dotikanja po telesu; namen sprostitvene masaže se skriva že v samem imenu masaže; masaža vezivnih tkiv in tehnika sproščanja fascij je namenjena sproščanju vezivnih tkiv in fascij, masaža prečna frikcija je namenjena hitrejšemu in pravilnemu celjenju tkiv, Shiatsu masaža in akupunktnamasaža po Penzlu vzpostavlja ravnovesje v telesu.

In seveda zaradi različnega namena se masaže med seboj razlikujejo po načinu izvajanja, mestu izvajanja, jakosti pritiska…

Fizioterapevtske tehnike

Fizioterapevtske tehnike se razlikujejo glede na to ali se izvajajo z rokami ali z fizioterapevtskimi aparati:

  • manualna terapija se izvaja z rokami,
  • fizikalna terapija, se izvaja z aparati.

Seveda se tudi fizioterapevtske tehnike razlikujejo glede na namen, ki ga želimo z izbrano tehniko doseči. Npr. manualna terapija in sklepna mobilizacija z gibanjem sta namenjeni izboljšanju zdravja sklepov – kar pomeni vzpostaviti normalno gibljivost sklepa in omogočiti gibanje brez bolečin; mobilizacija živčevja je namenjena normaliziranju pretoka po živčevju in živcih; terapija z ultrazvokom skoraj čudežno celi zvine gležnja in kolena, zadebeljene Ahilove tetive in kalcinacije oz. natrganine ramenskih mišic oz. kit; magnetoterapija omogoča hitrejše in lepše celjenje kosti po zlomu; da o pomembnosti diagnostičnega pregleda po Ortopedski medicini in izvajanju vaj sploh ne zgubljamo besed.

Možnost nakupa Darilnih bonov

darilni bon za fizioterapijo
darilni bon za sprostitveno masazo

Pokličite nas in se naročite:

041 35 33 66

Na vaša vprašanja odgovarjamo na MedOverNet forumu Fizioterapija in masaža.