Categories
Nasveti in novice Zdravje in zdravljenje

Pozitivne misli in zdravje

Gumb na stran fizioterapija barbara purkart ljubljana

Pozitivne misli

Pozitivne misli niso samo tolažba. Lahko vam spremenijo življenje!

Če dvomiš v svoje sposobnosti, možgani začnejo generirati moteče negativne misli. Če pa verjameš, da ti bo uspelo, se možgani odzovejo pomirjujoče, pozitivno, kar nam omogoča izboljšanje in da dosežemo več. In ko dosežemo več, se počutimo bolje, preplavijo nas “dobri, zdravilni” hormoni in tako vplivamo na svoje zdravje.

Pozitivne misli in vzpodbuda okolice oziroma nas samih nam pomaga, da smo boljši. Pozitivna vzpodbuda deluje na vse ljudi. Negativne pripombe iz okolice pa lahko blokiramo, da nam ne pridejo do živega; saj možgane lahko natreniramo, da o svojih zmogljivostih vedno mislijo najboljše. Ko zmanjšamo vpliv slabega, naredimo prostor za dobro.

Vpliv glasbe

Na naše doživljanje pa ne vplivajo samo pozitivne misli, ampak vpliva tudi glasba. Nevroznanstveniki so odkrili, da so note v duru podoben veselemu glasu, medtem ko so note v molu podobne turobnemu glasu. Morda zato glasbo v duru povezujemo s srečo, glasbo v molu pa z žalostjo. Raziskave kažejo, da s poslušanjem vesele glasbe dosežemo kratkoročno izboljšanje razpoloženja. Dolgoročno lahko izboljšate pozitivnost, če veselo glasbo poslušate vsaj 2 tedna. Boljše razpoloženje pa dobro vpliv na naše zdravje.

Pozitivne misli in s pozitivnim razmišljanjem se ne boste samo bolje počutili, ampak boste postali tudi boljši v vsemu, česar se boste lotili. In boljši ko ste, bolje se počutite kar dobro vpliva na vaše zdravje.

Uspeh je v veliki meri odvisen od tega, kar se dogaja v naši glavi in ne nekje zunaj. Zato zupajte vase in v to, kar počnete in tako krepite svoje zdravje! 

Pazi na svoje misli, ker bodo postale besede.
Pazi na svoje besede, ker bodo postale dejanja.
Pazi na svoja dejanja, ker bodo postala navada.
Pazi na svoje navade, ker bodo postale značaj.
Pazi na svoj značaj, ker bo postal tvoja usoda.

(Lao Tzu)


Imate še kakšno vprašanje?

Vprašajte nas na forumu Fizioterapija in masaža.