Categories
Nasveti in novice Zdravje in zdravljenje

Osebna rast in partnerstvo

Gumb na stran fizioterapija barbara purkart ljubljana

Osebna rast je lahko posledica partnerstva. Bivanje v zvezi nam pomaga pri osebni rasti. Pomaga, da se bolje spoznamo in posledično postanemo boljši.  

Zveza nas bogati.

Zato se izplača.

Izplača se – torej je vredno plačati nekaj zanjo.

Vredna je trpljenja, ki ga prinaša.

Vredna bolečine, s katero se soočamo.

Predvsem pa je dragocena,ker po prehojeni poti nismo več isti: zrasli smo, bolje se zavedamo stvari okoli sebe, počutimo se bolj izpolnjeni.

Partnerstvo nas ne rešuje pred ničemer; to ni njegova naloga.

Osebna rast

Mnogi ljudje namreč iščejo partnerja, da bi z njim razrešili osebne težave. Verjamejo, da jih bo intimna zveza ozdravila vseh tegob, jih osvobodila dolgočasja in jim osmislila življenje.

Pričakujejo, da bo partner zapolnil njihovo praznino.

Kako strašna napaka!

Kadar si izberemo partnerja na osnovi takih pričakovanj, se je nemogoče izogniti sovraštvu do ljubljene osebe, ki nam vsega tega ne more dati.

Kaj pa potem? Po vsej verjetnosti si bomo poiskali novega partnerja, in nato še enega….

Predlagam, da rešimo življenske dileme brez pričakovanj,  da nam bo kdo pri tem pomagal ali da bo to kdo naredil namesto nas. Predlagam tudi, da ne poskušamo rešiti življenjskih težav komu drugemu. Poiščimo raje koga, s katerim bomo lahko začeli skupen projekt, s katerim se bomo zabavali, v čigar družbi bomo lahko rasli, si pomagali…nikoli ne iščimo osebe, ki naj bi nam uredila življenje.

J. Bucay


Imate še kakšno vprašanje?

Vprašajte nas na forumu Fizioterapija in masaža.