Categories
Nasveti in novice Zdravje in zdravljenje

Kdo je kriv za spor s partnerjem?

Gumb na stran fizioterapija barbara purkart ljubljana

Kdo je kriv za spor s partnerjem? Ko se par spre, vsak od partnerjev navadno začne kritizirati drugega, mu govoriti, kako bi se moral obnašati in ga kriviti za vse težave…

Spor s partnerjem…prevzemimo odgovornost za svoje življenje!

V praksi to pomeni, da mora tisti, ki se pritožuje nad situacijo, zmožen tudi odgovora na vprašanje:”S čim sem jaz pripomogel k temu?”. To ne pomeni, da vso krivdo prevzame nase, temveč da premisli o svojem vedenju. Kaj torej lahko naredim, da bi se položaj izboljšal?

Kdor vztrajno krivi drugega in obtiči v vlogi žrtve, ne bo napredoval in bo oviral razvoj partnerske zveze. Ko se človek nad čim pritožuje, je treba najprej raziskati, kako se te pritožbe tičejo njega samega. Če ga recimo neizmerno moti ženina sebičnost, je to morda zato, ker se v sebi spopada s svojo egoistično platjo, si je mogoče ne upa priznati ali pa si ne dopušča tega privilegija.

Svojo energijo raje usmerimo k iskanju kreativnih možnosti za rešitev iz nastalega položaja. Namesto da sanjarimo o življenju brez nesoglasij, jih raje uzrimo kot priložnost za razvoj, naučimo se izkoristiti vsako težavo na skupni poti, poglobimo se v razloge zanjo in se tako povežimo s partnerjem kot tudi s svojim bistvom.

J. Bucay


Imate še kakšno vprašanje?

Vprašajte nas na forumu Fizioterapija in masaža.