Categories
Nasveti in novice Zdravje in zdravljenje

Je to pravi partner?

Gumb na stran fizioterapija barbara purkart ljubljana

Ko se v vezi začnejo težave, ljudje navadno za to krivijo partnerja in se sprašujejo: je to pravi partner? Zelo dobro vedo, kaj mora partner narediti ali spremeniti, da bi zveza ponovno začela dobro delovati. Zelo težko pa vidijo, da tudi sami prispevajo k težavam. Ali sploh potrebujemo partnerja?

Navadno je ljudem težko govoriti o sebi, kaj potrebujejo in kaj občutijo. Vsi hočejo vedno govoriti o drugih, o partnerju. Velika razlika je, ali se težav, ki se pojavijo v nekem odnosu, lotimo z razmislekom na vprašanje “kaj se dogaja v meni” ali pa le užaljeno zavihamo nos in vztrajamo v misli, da smo v partnerstvu z napačnim človekom.

Pravi partner – bo morda naslednji?

Mnogi pari se razidejo v veri, da bi bilo z drugo osebo popolnoma drugače in se, seveda, pozneje znajdejo v enakem odnosu, kjer se spremeni le oseba, s katero so v zvezi. Ko se torej srečamo z ovirami v zvezi, je najbolje sprejeti dejstvo, da so težave sestavni del vsakega odnosa. Ni si mogoče zamisliti intimne veze brez nesoglasij.

Najlažje nam bo, če nehamo sanjati o popolnem partnerju, o partnerstvu brez sporov in o večni zaljubljenosti. Življenje se občutno izboljša, ko se odločimo, da bomo uživali v tem, kar nam je na razpolago, namesto, da se trpinčimo, ker se te in one sanje niso uresničile. Trpeti zaradi reči, ki so drugačne od naših predstav, ni le nespametno, temveč tudi otročje.

J. Bucay


Imate še kakšno vprašanje?

Vprašajte nas na forumu Fizioterapija in masaža.